Bílý čaj
Bílý čaj je taková přírodní Popelka. Pořád se všude píše jen o jeho sourozencích - zeleném a černém čaji. A přitom právě ten bílý může světu ukázat, že v jednoduchosti je krása.
Bílý čaj pochází stejně jako černý a zelený z čajovníku čínského, neboli Camellie sinensis. Jedná se o stálezelenou rostlinu s trvalým pobytem na asijském území. Volně se vyskytuje v jižní a jihovýchodní části Číny a dalších přilehlých zemích.
Specifikum bílého čaje je ve způsobu sběru a následného zpracování čajových lístků. Pro nejlepší kvalitu se vybírají pouze mladé lístky s drobným bílým ochlupením, které se sbírají dříve ještě ne zcela otevřené a dříve než na ně začne pražit slunce. Tak si zachovají svěží barvu i chuť. Oproti sourozencům neprobíhá u bílého čaje fermentace. Lístky se nechávají pouze přirozeně uschnout a tím v sobě uzavřou veškeré prospěšné látky.
Chuť je spíše podobná zelenému typu, ovšem oproti němu je sladší a méně intenzivní. Bílý čaj velmi snadno nasává vůně a chuti svého okolí, proto na něj můžete narazit třeba ve vyuzené variantě.
Bílý čaj je příjemný společník ke knize či relaxu po dlouhém dni. Přesto však nesmíme zapomínat, že obsahuje kofein ( i když velmi málo), proto opatrně s nadměrným popíjením například v těhotenství.
Nejprodávanější
Variace černých čajů, zeleného, bylinného a ovocného čaje, čistých i ochucených, aromatizovaných
Variace bílého, černého, zeleného, bylinného a ovocného čaje, čistých i ochucených čajů, aromatizovaných