EL GUSTO Espresso zrno 250g

329 Kč
Skladem (15 ks)

Kreativní směs dvou variant výběrové silně pražené kávy z oblastí Tarrazú a San Ramón, pěstované v nadmořské výšce 1200 - 1500 m. Více než 150 let rodinné tradice řemeslného pražení zaručuje perfektní šálek espressa. Charakteristika: SCA skóre 85 bodů. Mimořádná sladká chuť, vyvážená kyselost, vynikající a jemné aroma, dlouhá a čistá dochuť.

Detailní informace

Garance bezodkladného doručení
Garance bezodkladného doručení
položky skladem nejpozději do 3 dnů u Vás
Garance doručení
Garance doručení
na jakékoliv místo
Přes 3000 výdejních míst
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Detailní popis produktu

Káva pražená, zrnková 

Složení: 100% arabika (Kostarika) 

Hmotnost: 250 g 

Návod na přípravu: 7-9g na jeden 100ml šálek, zalít 95°C vodou. 

Minimální trvanlivost do: přední strana obalu Skladujte na suchém a chladném místě při teplotě nepřesahující 25 °C a relativní vlhkosti maximálně 75 %.

Výrobce: TERTULIA BRUGGE, S.A., Centro Corporativo CID, local 4, Escazú, San Jose, Kostarika 

Dovozce: MIX-TEE velkoobchod, s.r.o., Masarykova 235, 250 88 Čelákovice, Česká republika

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Hmotnost: 0.25 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka EL GUSTO produkuje výběrovou, ručně sklizenou a na slunci sušenou kávu, zpracovanou v Kostarice. Stěžejní je pro ni důraz na vysokou kvalitu, udržení tradic, politiku šetrnou k životnímu prostředí a pozitivní sociální dopad na komunitu jejich pěstitelů. Specifické vlastnosti půdního složení, teplota, déšť, makro a mikroklima a konkrétní postupy používané v zemědělství – to vše ovlivňuje, jak bude výsledná káva chutnat.

  • Zastíněné kávové farmy patří mezi světové lídry v podpoře přírodních ekosystémů
  • Výsadba plodin a stromů přispívá k zachování biologické rozmanitosti
  • Odebírají přímo od farmářů a výrobců, kteří dbají na životní prostředí
  • Pečlivé zpracování surovin s důrazem na rozvinutí specifických tónů
  • Zachování úžasných specifických chutí jednotlivých oblastí Kostariky

Kostarika je jedinou zemí na světě, kde se pěstuje pouze odrůda kávy Arabica. Kávovníky si doslova libují v místní sopečné půdě, která jim umožňuje hluboké zakořenění pro dokonalý přístup minerálů. Půda je zde velmi kyselá a bohatá na živiny, jako je hořčík, fosfor, draslík, vápník a zinek – to vše ovlivňuje chuťové tělo zrna. Stálost počasí a změny teplot pak ovlivňují proces zrání. V nejvyšších nadmořských výškách se plody vyvíjejí pomaleji a vyznačují se vyšší koncentrací cukrů, větší komplexností a hustotou.