EL GUSTO San Marcos zrno 250g

329 Kč 131,60 Kč / 100 g
Skladem (15 ks)

Středně pražená výběrová káva, pěstovaná na horské vysočině Tarrazú v nadmořské výšce 1200 - 1900 m. Charakteristika: SCA skóre 85 bodů. Kombinace nadmořské výšky, klimatu a stinných svahů poskytuje kávovým zrnům jedinečné vlastnosti. Vyvážené tělo, vyšší kyselost a jemné excelentní aroma s intenzivní lehce čokoládovou příchutí. Krémová a dlouhá dochuť.

Detailní informace

Garance doručení
Garance doručení
na jakékoliv místo
Garance bezodkladného doručení
Garance bezodkladného doručení
položky skladem nejpozději do 3 dnů u Vás
Přes 21 000 výdejních míst
Přes 21 000 výdejních míst
po celé ČR

Detailní popis produktu

Káva pražená, zrnková 

Složení: 100% arabika (Kostarika) 

Hmotnost: 250 g 

Návod na přípravu: 7-9g na jeden 100ml šálek, zalít 95°C vodou. 

Skladujte na suchém a chladném místě při teplotě nepřesahující 25 °C a relativní vlhkosti maximálně 75 %. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Hmotnost: 0.25 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka EL GUSTO produkuje výběrovou, ručně sklizenou a na slunci sušenou kávu, zpracovanou v Kostarice. Stěžejní je pro ni důraz na vysokou kvalitu, udržení tradic, politiku šetrnou k životnímu prostředí a pozitivní sociální dopad na komunitu jejich pěstitelů. Specifické vlastnosti půdního složení, teplota, déšť, makro a mikroklima a konkrétní postupy používané v zemědělství – to vše ovlivňuje, jak bude výsledná káva chutnat.

  • Zastíněné kávové farmy patří mezi světové lídry v podpoře přírodních ekosystémů
  • Výsadba plodin a stromů přispívá k zachování biologické rozmanitosti
  • Odebírají přímo od farmářů a výrobců, kteří dbají na životní prostředí
  • Pečlivé zpracování surovin s důrazem na rozvinutí specifických tónů
  • Zachování úžasných specifických chutí jednotlivých oblastí Kostariky

Kostarika je jedinou zemí na světě, kde se pěstuje pouze odrůda kávy Arabica. Kávovníky si doslova libují v místní sopečné půdě, která jim umožňuje hluboké zakořenění pro dokonalý přístup minerálů. Půda je zde velmi kyselá a bohatá na živiny, jako je hořčík, fosfor, draslík, vápník a zinek – to vše ovlivňuje chuťové tělo zrna. Stálost počasí a změny teplot pak ovlivňují proces zrání. V nejvyšších nadmořských výškách se plody vyvíjejí pomaleji a vyznačují se vyšší koncentrací cukrů, větší komplexností a hustotou.