Mletá káva
Připravíte si ji rychle a za velmi nízkou cenu. Výhodou mleté kávy je rozhodně úspora času a úkonů, které musíte během přípravy kávy provést. Pokud vlastníte konvici, french press nebo pákový kávovar, mletou kávu určitě uvítáte – její příprava bude rychlejší než příprava zrnkové, kterou je třeba pomlet.
Mletá káva vám ušetří čas a energii. Riziko, že omylem uvaříte hořkou nebo kyselou kávu, je mnohem nižší než u mletí a vaření zrnkové kávy. Stačí nabrat dostatečné množství kávové sedliny do filtru, zapnout kávovar a můžete se pustit do přípravy lahodné kávy.
Další výhodou mleté kávy je obrovské množství možností, které jsou k dispozici na pultech obchodů. Stále je větší procento lidí, kteří kupují mletou kávu, jelikož doma nemají kávovar s mlýnkem na zrnkovou kávu. Proto je trh s mletou kávou opravdu pestrý a máte tak opravdu z čeho vybírat. To znamená spoustu zajímavých příchutí.